keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Semana Santa- Pääsiäis viikko!

Seuraava viikko meni lomaillessa helteisissä keleissä. Kävin myös espanjan tunneilla. Espanja opetus oli minusta hyvää ja tasolleni sopivaa. Espanjalaiset kaverini olivat varoitelleet että kielten opetus täällä on vähän sitä sun tätä, mutta onneksi ei minun kurssillani. Opettaja puhuu vain espanjaa, mutta osaa myös saksaa ja englantia, mikäli jotain kysymystä ei espanjaksi osaisi kysyä.

Kävin myös tutustumassa vaihto koordinaattorini Gabrielin kanssa seuraavaan harjoittelupaikkaani: terveskeskuksen kotihoitoon. Keskus on Almerian vanhassa kaupungissa, missä asuu hieman muita köyhemmät Almerialaiset. Kotihoito voikin olla melko erilaista kuin suomessa tai ainakin ihmisten kodit ovat todennäköisesti jonkin verran alkeellisempia.

Viikonloppu menikin vaalituloksia jännittäessä ja äitiä kylään odotellessa. Viimeisen lomaviikon vietin äitini kanssa esitellen Almerian nähtävyyksiä: Alcazaban linnaa, rantaa ja kiinalaisten halpakauppoja; siinähän ne nähtävyydet taitaakin olla :)

Pääsiäinen eli Semana Santa on täällä koko viikon pituinen juhla, jonka kunniaksi järjestetään paraateja ja joitain kirkko esityksiä. Itse en paraateja nähnyt sillä luulin niiden olevan viikonloppuna, vaikka ne olivatkin olleet jo viikolla :( Almeriassa Semana Santa ei ole niin suuri juhla kuin esim. Sevillassa mihin monet andalucialaiset menevät pääsiäiseksi juhlimaan. Pääsiäis viikonloppuna suomessa oli lämpimämpi kuin täällä! Aurinkoa ei paljoa näkynyt ja välillä jopa satoi! Viikonlopun pystyikin hyvin käyttämään rästitehtävien tekemiseen, mitä nyt iltaisin tuli juostua tapaksilla :)

Ensi viikolla laitan simat käymään ja saan pitkään odotettuja vieraita suomesta! Vappua, Siniä ja ylioppilaslakkia odotellessa :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti