keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Toinen viikko harjoittelussa!

Toisen harkkaviikon olin harjoittelussa lasten teho-osastolla. Osastolla oli 12 paikkaa sairaille vauvoille ja kaksi paikkaa isommille lapsille. Osastolla näin paljon asioita, mitä suomessa olisi mahdotonta nähdä. Espanjassa hoitajat laittavat myös lapsille i.v. Kanyylit ja myös sentraaliset laskimo katetrit. Minäkin sai pari kertaa laittaa i.v. Kanyyleja pienille vauvioille :)

Osaston lapset olivat hyvin sairaita ja pienin näkemäni vauva oli van 600g. Tunnelma osastolla oli silti iloinen. Musiikki pauhasi ja hoitsut laulelivat mukana. Espanjalaiset tuntuvatkin aina olevan hyvällä tuulella ja nauravat ja vitsailevat paljon, vaikken kyllä vitsejä ymmärräkkään! Viihdyin osastolla erittäin hyvin ja joka aamu oli kiva lähteä harjoitteluun. Se taisi näkyä työskentelyssäkin, sillä arvioinniksi sain täyden kympin :)

Torrecardenasin sairaalassa sairaala tarjoaa hoitajille leipiä, hedelmiä, jugurtteja, kahvit yms. Minusta syseemi on erinomainen, Suomessakin voitaisiin ottaa mallia, kun kahvipaketitkin pitää osastoille ostaa itse! Teho-osastolla sain joinain päivinä myös syödä sairaalan ruokia ilmaiseksi. Ne olivat erittäin hyviä ja ruokaa oli tosi paljon. Välillä ruuaksi oli mm. ranskalaisia, mitä Suomen sairaaloissa ei voisi kuvitellakkaan :D

Samalla viikolla minulla oli myös Espanjan tasokoe. Koe oli melko vaikea, mutta osasin kuitenkin mielestäni melko hyvin. Muut erasmus opiskelijat osaavat Espanjaa tosi hyvin, mutta suurin osa onkin Italiasta, Ranskasta tai Saksasta, eli ei mikään ihme. Osa on myös koulussa saanut valita Englannin tai Espanjan eivätkä siis osaa Englantia ollenkaan :O Minä olen tietääkseni ainut suomalainen Almerian vaihto-oppiskelioista, vaikka vaihtareita on täällä satoja! Muihin Skandinaaveihinkaan en ole törmännyt, mutta Meksikolaisia täällä on tosi paljon, varmaan lähes puolet vaihto-oppilaista :D

Viikonloppuna kävin espanjalaisten ystävieni kanssa Almerian tunnetuimmassa nähtävyydessä Alcazaban linnassa. Se oli todella iso ja hieno! Päivä oli todella kuuma ja lämpö-asteiden kohotessa kolmeenkymppiin sain hikihatussa yrittää pysyä espanjalasiten perässä :D Illalla kävimme kahvilla Espanjalaisten kavereideni kanssa ja sain taas lisää kavereita heidän kavereistaan. Espanjalaisilla tuntuu olevan suuret kaveripiirit, melkein aina kun menemme jonnekki, mukaan tulee joku uusi kaveri, johon en ole vielä tutustunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti