keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kolmas harkkaviikko!

Neljäs viikko vaihdossa alkoi katastrofaalisesti! Meksikolaiset kämppikseni päättivät bilettää sunnuntai- maanantai välisen yön asunnossamme, vaikka olin ilmoittanut meneväni aamulla töihin. Neljän tunnin yöunien jälkeen ensimmäinen harkkapäivä perus lastenosastolla oli hyvin vaikea. Onneksi mehikaaneille maanantaina sellaisen puhuttelut, että epäilen juhlien jäävän viimeisiksi.

Kulttuurierot mehikaaneihin ovatkin tulleet nyt hyvin ilmi. Vaikka he ovatkin hyvin ystävällisisä ja mukavia, hienotunteisuus ei ole heidän paras ominaisuutensa. Meksikossa myös taidetaan elaa vanhempian hoivissa siihen asti kunnes mennään naimisiin, sillä mm. kotityöt tuntuvat olevan heille ylitsepääsemättömän vaikeita :D Kämppisten kohelluksista huolimatta olen vielä viihtynyt hyvin Almeriassa, eikä koti-ikävääkään ole ollut!

Perus lastenosastolla hoidetaan 2-14 vuotiaita lapsia, joilla on pää-asiassa sisätauteja. Torrecardenasissa on erikseen kirurginen lasteonsasto ja lasten veri- ja syöpätautiosasto. Harkkaviikon aikana vanhin lapsi oli 16 ja nuorin 9 päivää.

Espanjassa on hyvin tyypillistä että tyttölapsille laitetaan jo vauvana korvakorut. Tälläkin 9 päivää vanhalla vauvalla oli jo korvikset :D Espanjalaiset olivat kauhistuneita kun kerroin että suomessa korvakorut hankitaan yleensä ala-asteikäisenä. Naisille korut ovat täällä hyvin tärkeitä, eikä niistä luovuta edes työpäivän ajaksi. Sormukset, kellot ja rannekorut ovat käsissä joka päivä, bakteereista huolimatta. Steriilit hanskatkin laitetaan huoletta sormuksien ja rannekorujen päälle :D Myös hiukset saavat olla auki ja kynnet pitkät ja joillain jopa lakatut! Muuten hygienia ja aseptiikka hoitotyössä on suurin piirtein samalla tasolla kuin suomessa.

Töskentely lastenosastolla ei ollut yhtä mielenkiintoista kuin vastasyntyneiden osastolla ja lasten teholla. Viihdyin silti hyvin sillä henkilökunta oli mukavaa. Yksi hoitaja pyysi minut jopa kesällä kyläilemään luokseen :D Lastenosatolla vanhemmat olivat lastensa kanssa yötä päivää ja sairaanhoitajan työhön kuuluikin lähinnä lääkehoito ja verikokeiden ottaminen, sillä vanhemmat hoitivat perushoidon. Sairaalassa oli myös sairaalakoulu, jossa vanhemmat potilaat kävivät pari tuntia päivässä. Koulu oli todella viihtyisä ja opettajat mukavia. Koulu järjesti myös erilaisia teemapäiviä ja esityksiä osastolla.

Keskiviikkona kävin kavereiden kanssa elokuvissa. Ajattelin etten ymmärtäisi mitään, mutta ymmärsin yllättävat paljon ja pidin elokuvasta! Kävimme myös tapaksilla elokuvan jälkeen, jotka olivat erinomaisia!

Perjantai iltapäivänä kävimme kavereideni kanssa teteriassa teellä, paikka oli tosi ihana. Kahvilat ja teteriat ovat täälä täällä tosi viihtyisiä ja espanjalaiseen kulttuuriin kuuluukin oleellisesti kahvittelu ystävien kanssa. Illalla kävimme tapaksilla ja taas sain uusia kavereita ystävieni kavereista. Espanjalaiset ovat todella kiinnostuneita Suomen kulttuurista ja tykkäävät kertoa minulle omastaan! Vaikka kulttuurierot ovatkin melko suuria olemme ihmisinä melko samanlaisia. Huumori ja harrastukset espanjalaisen nuorien kanssa ovat samanlaisia kun meillä Suomessa!

Varhain lauantaiaamuna lähdimme Marienin ja hänen veljensä kanssa Sierra Nevadaan laskettelemaan. Sierra Nevada oli ihana ja erittäin kaunis paikka! Espanjalaisten minulle vuokraamat välineet olivat hieman eri tasoa kuin mihin olen tottunut ja puolessavälissä päivää marssinki vuokraamoon hakemaan professional kamat ja suuntasin kohti haastavempia rinteitä. Tutustuin mukaviin Portugalilaisiin joiden kanssa laskettiin loppupäivä luonnon lumilla :)

Lunta Sierra Nevadassa oli todella paljon ja rinteet eivät olleet samallalailla kissalla ajettuja kuin suomessa, joten laskiessa sai työstää ihan tosisaan ja sen kyllä tunsi lihaksissa!! Ihanan paikasta teki myös se että aurinko porotti koko päivän ja laskiessa oli todella kuuma. Ei tietoakaan jäätyneistä varpaista, kuten suomessa! Nyt jo innolla odotan jospa vielä pääsisi toisen kerran Sierra Nevadaan!

Ensi viikon olen harjoittelussa lasten ensi-avussa. Sitten alkaakin kolmen viikon Semana Santa loma eli pääsiäisloma! Olenkin jo loman tarpeessa sillä harjoittelu ja vieraankielen omaksuminen on tosi väsyttävää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti